Siirry pääsisältöön

Unelmia unelmia

Pian on ensimmäinen viikko kulunut kun päätin alkamaan raportoimaan elämäni muutosta teille. Olen huomannut ensimmäistä kertaa pitkiin aikoihin pienen  kosketuksen itseeni. Olin kävelemässä normaalia reittiä jota useita vuosia sitten kävelin ainakin kerran viikossa. Tuo reitti on ollut aina erityisen nätti ja jopa hieman taian omainen. Sillä se sijaitsee keskellä kaiken ydintä mutta harvemmin siellä näkee aidon elävän ihmisen.

Usein siis siellä kävellessäni olen miettinyt maailmaa, itseäni, tapahtumia ja kaikkea syvällistä. Niin kuin tälläkin kertaa. Ja onnistuin samalla raottamaan verhon reunaa hitusen menneeseen. Pystyin näkemään itseni kävelemässä tuota samaista reittiä täynnä uskoa elämään. Usein jopa aavistuksen veikeä hymy huulilla. Tunsin kuinka maailman pyörähtäessä ympäri laskin suojukseni alas ja tunsin aitoa onnea. En miettinyt miltä näytän. En surkutellut menneisyyttä. Astelin vain itse varmasti polkua eteenpäin uskoen ja unelmoiden.

Katsokaas hyvät lukijat. Uskon että jossain kohtaa elämässä lakkasin unelmoimasta. Pienen pieni palanen kerrallaan huomasin että antaessani itseäni pois annoin myös pikkuriikkisen palasen unelmaani. Ja vuosien jatkaessa kiivasta louhintaansa heräsin eräänä aamuna epäilyttävän realistisena. Ei ollut enää mitään jännää tarinaa jota päivän mittaan kerroin itselleni. Ei tavoitteita joita kohti olisin lähtenyt matkaamaan. Ei mitään hyvää mikä olisi saanut minut edes hetkeksi pois tästä kylmästä maailmasta. Maailma jossa me ihmiset elämme on täynnä unelmia. Ehkä ette enää satu huomaamaan niitä puhelimien kulta aikana. Mutta kaikenlaiset mainokset kertovat sinulle mitä sinä haluat. Mitä sinä toivot. Ja se on suola joka saa jokaisen kolean päivän näyttämään aurinkoiselta. Ja usein kun puhutaan aikuisuudesta käsitetään se asioiden tajuamisena oikeassa mitta kaavassa. Sinua ei enää huvitakkaan notkua puistossa vaan alat kiinnostua salista ja hyvistä ruokavalioista. Et enää kuvittele että sadun valkea prinssi pelastaa sinut vain pelastat itse itsesi. Tämä on monen aikuisen turmio. Uskon vahvasti että monelle ihmiselle hitunen lapsekkuutta saattaisi piristää kummasti.

Mutta mihinkäs jäinkään. Siis olin astunut tähän ikävään aikuisuuteen ja pian huomasin olevani ylisuuri kone joka teki vain asioita nauttimatta niistä yhtään. Kyseenalaistamatta mitään. Mutta nyt kun sain pienen häivähdyksen itsestäni osaan suunnistaa tässä pimeässä maailmassa. Mutta onneksi sentään kevät on lähellä sillä ikuinen pimeys on tosi raskasta. Vaikka talvi onkin kaunista aikaa niin  kesällä olen vain onnellisempi.  


Katsottujen jaksojen määrä: 12
Ulkona vietetty aika: muutama tunti 
Sosiaalinen elämä: hitusen enemmän kuin edellis viikolla
Mieliala: mietteliäs

Kommentit

  1. Mielenkiintoinen kirjoitus, hyvin pohtiva ja mietteliäs. Ehkä me kaikki hukumme joskus unelmista ja haaveista kun puurramme sitä aikuisuutta, työtä tai koulua kukin omalla tahollaan. Mielestäni kiva lisä vielä loppuun on tämä puhutteleva tapa, jolla kerrot vaikka netflix-jaksojen määrän ja muuta ajanviettoon sekä ajatuksiin liittyvää lopussa. Se lisää henkilökohtaista otetta lukijalle, ainakin itse koin sen näin.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sinä olet

Joskus sitä toivoisi että voisi vain sulkea silmänsä. Kuvitella maailman kauneimman maiseman. Ja astua kuvitelmiensa läpi ja tuntea aurinko joka paistaisi aina yhtä kirkkaana. Vallaantua tuhansien kukkien tuoksusta. Kävellä tuon kaiken läpi ja ... toivoisin että voisin nähdä sinut kaiken tuon keskellä. Olisin onnellisempi kuin mitä olen ollut moniin kuukausiin. Että voisin juosta luoksesi ja halata sinua tiukasti. Mutta kuvitelmat. Ovat aina kuvitelmia. Todellisuus. Sen inha vire joka lausuessa saa vaistomaisesti sulkemaan silmänsä ja toivomaan että kaikki voisi muuttua. Mutta todellisuus on se hetki kun avaat silmäsi ja huomaat että vieressäsi ei ole sitä ihmistä jota maailmassa eniten rakastit. Ensimmäinen kyynel valvottuina öinä jolloin katsot sänkysi toista puolta jossa ei ole kuin kylmä kohouma kertoen että joskus siinä oli joku. Ei ole ketään joka nappaisi sinut syliin ja jonka kanssa istuisit laiturilla katsomassa auringon laskua veteen. Ei ketään joka saisi sinut tuntemaan

Mitä jos?

Kello tikittää murhaavasti eteenpäin lyöntien kaikuen melkein tyhjässä kodissani. Ajattelin nukahtaa ja unohtaa hetkeksi todellisuuden. Mutta ajatukseni eivät jätä minua rauhaan. Sisälläni kaivertaa ontto katkeruus. Asia joka ilmenee usein keskellä yötä kun aivot siirtyvät kysymyksen "mitä jos?" kohdalle. Mitä jos mitään ei olisi tapahtunut. Mitä jos olisin ollut viisaampi. Mitä jos minä en olisikaan ollut minä vaan entinen vanha ystäväni jonka asiat nykyään ovat paremmalla kannalla. Mitä jos olisin saanut kaikki samat asiat ja ollut yhtä onnekas kuin hän. Saattaisin olla jotain suurenmoista tällä hetkellä. Tai sitten palannut pisteestä a pisteeseen b vain muutaman kierto reitin kautta.  "Mitä jos?" kysymys on yksi maailman turhimpia asioita. Koska mikään menneisyydestä ei voi muuttua. Minä en voi palata takaisin ajassa vain sulkemalla silmiäni ja kuvittelemalla kellon viisareiden kääntyvän tikittämään taaksepäin (mitä tein tosi paljon lapsena). Hassua myöskin me

Narsistin kanssa elämää

Olen jo pitkään pohtinut tämän kirjoittamista. Asia on vaikea ja hyvin yksityinen. Kuitenkin koen että anonyymina voin kirjoittaa rehellisesti. Olen jo monta vuotta asunut Narsistin kanssa. Viimeisiä vuosia tosin emme ole asuneet yhdessä mutta silti hänen otteensa on vieläkin murtumaton. Aijon antaa teille pienen hengähdys tauon ja osoittaa ette todellakaan ole yksin. Huomasin jo pienenä että Narsississa oli jotain vikaa. Mutta ensimmäinen huomioni jota olet varmaan miettinyt hulluksi asti on että "Onko hän Narsisti vai onko kaikki oikeasti minun vikani vain?". Tämä on tärkein kohta mistä tulen kirjoittamaan sillä olen pohtinut pääni puhki ja ihan hulluuteen asti että missä kiikastaa. Mutta kun puhumme Narsistista niin jos kampeat enemmän siihen että kaikki on vain sinun vikasi mutta hiljaa mietit että ehkä ei olekaan niin onneksi olkoon. Asut helvetissä yhdessä Narsistin kanssa! Narsistilla on yleistä synnyttää riitoja koska heidän puolustuksensa on yleensä kaksi keinoa